Een vrouw uit Californië heeft met de hulp van een privédetective haar vermiste kat Sheba teruggevonden, ruim 2.500 kilometer van huis.

Dat melden Amerikaanse media vrijdag, waaronder ABC News.

Sheba raakte vermist nadat familieleden het huis van de overleden buurman van de vrouw hadden uitgeruimd. Toen Sheba vervolgens ’s avonds niet kwam opdagen voor haar avondeten sloeg de vrouw, Riley McDermid geheten, alarm.

McDermid kwam al snel tot de conclusie dat de vermissing van haar kat te maken moest hebben met de uitruiming van het huis van haar buurman. Zij probeerde hierop telefonisch contact op te nemen met de dochter van de man die had meegeholpen, maar die reageerde niet.

Privédetective

Uiteindelijk kwam McDermid in contact met privédetective Mona Kay. Deze wist de dochter van de buurman op te sporen die in de Amerikaanse staat Nebraska bleek te wonen, ruim 2.500 kilometer bij McDermid vandaan.

Het bleek dat deze dochter bij het opruimen van het huis van haar overleden vader per ongeluk zijn katten had losgelaten. Toen zij vervolgens op zoek was gegaan naar de katten, had zij Sheba per ongeluk aangezien voor een van de katten van haar vader en haar meegenomen naar huis.

Uiteindelijk is Sheba per vliegtuig teruggevlogen naar McDermid die dolgelukkig was om haar weer te zien. "Ze voelt zich alweer helemaal thuis en zit weer achter de muizen aan," zo vertelt de vrouw.