Een gepensioneerde buschauffeur uit Eindhoven heeft woensdag een radiospel van Omroep Brabant gewonnen. Zijn prijs: een busrit door de provincie.

Dat meldt Omroep Brabant donderdag.

Ben Beerens was 31 jaar lang buschauffeur in Eindhoven en omgeving, voordat hij met pensioen ging.

In het radiospel Wie? Wat? Welk? gaf Beerens het juiste antwoord, waarna hij een envelop mocht uitkiezen. Hij koos vervolgens voor nummer 22; zijn geboortedag.

Nadat de desbetreffende envelop uit een grote bak met dichte enveloppen werd gehaald, bleek dat de oud-buschauffeur een busreis voor tien personen door Brabant had gewonnen.

Naar eigen zeggen twijfelde Beerens nog welk nummer hij zou nemen. "Ik had ook nummer 17, de geboortedag van mijn vrouw kunnen kiezen. Jammer, want nu ga ik waarschijnlijk geen gebruik van de prijs maken." 

Sjaal

Beerens kon er volgens Omroep Brabant achteraf wel om lachen. "Het was een mooie samenloop van omstandigheden en wel heel toevallig. Al had ik had zelf liever een Brabantsjaal gewonnen."

Ondanks het feit dat de regels van het radiospel voorschrijven dat er geen prijzen geruild kunnen worden, maakte Omroep Brabant een uitzondering. "Regels zijn regels, maar deze situatie is zo uitzonderlijk dat we Ben bij wijze van uitzondering alsnog een Brabantsjaal sturen. Vat ie geen kou als ie op de bus staat te wachten."

Audio: Gepensioneerde buschauffeur wint busrit in radiospel