Door een misverstand tussen Rijkswaterstaat en een aannemer zijn dinsdag langs de A12 bordjes geplaatst met een verkeerde maximumsnelheid.

Op de bordjes staat dat er 130 kilometer per uur mag worden gereden, maar dat geldt pas vanaf 1 september.

De bordjes mochten wel vast geplaatst, maar dan afgeplakt, zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Op het traject geldt 120 kilometer als maximum. Een paar uur later had Rijkswaterstaat de fout hersteld en de ongeveer 30 bordjes wél afgeplakt.

Omdat het plaatsen van bordjes langs vluchtstrook en middenberm een tijdrovend karwei is, had de aannemer vast toestemming om ze neer te zetten, als ze maar waren afgeplakt.

''Die afspraak was mondeling én schriftelijk gemaakt'', aldus de woordvoerster. Maar de opdracht was via de hoofdaannemer naar een onderaannemer gegaan en vandaar weer naar iemand anders, en toen is het fout gegaan. ''Het is een heel vervelende miscommunicatie.''

Afgeplakt

Rijkswaterstaat heeft daarop de bordjes afgeplakt, zowel aan de rechterkant van de weg als in de middenberm. ''Ook dat is weer een hele operatie.'' Het gaat om een stuk van 14 kilometer van Reeuwijk naar de Meern. Ook worden nu voor de zekerheid extra een paar grote borden "ingegraven".

De woordvoerster kan niet zeggen of de verkeerde bordjes gevolgen hebben voor snelheidsboetes die automobilisten dinsdagmiddag op het traject hebben gekregen.