De deelneming van de Vlaamse kustplaats Bredene aan het kunstevenement Beaufort kostte de gemeente 27.000 euro. Daarvoor legde een kunstenaar een stapel takken in de vorm van een hond neer en roosterde een kok een lam. Niemand kwam kijken.

Dat meldt de Vlaamse krant DeMorgen.

De takken werden door de Koreaanse kunstenaar uit de duinen aangevoerd en op de vloedlijn neergelegd, met alle kans dat de kunst snel zal wegspoelen. De weinige voorbijgangers dachten dat de takken juist waren aangespoeld.

De barbecue heette volgens de Bredenese wethouder voor Cultuur, Toerisme en Financiën Eddy Gryson een "performance". Hij begreep weinig van de kunst en beschuldigde en passant de provincie van slechte communicatie omdat er geen toeristen kwamen kijken.

'Beschaamd'

"Ik stond daar zo goed als alleen", zei Gryson tegen DeMorgen. "Ik ben beschaamd. Zo beschaamd dat ik de vlag halfstok heb gehangen. Dit zijn zwarte dagen."

Ook in de andere betrokken gemeenten zoals Knokke-Heist, De Haan en Blankenberge overheerst onvrede over te weinig, te laat en te duur aangeleverde kunst.