Drie jongens van tien en negen jaar uit Ermelo hebben woensdag de politie gewaarschuwd omdat ze ervan overtuigd waren de ontsnapte Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzmán, bijgenaamd 'El Chapo' te hebben gezien in hun woonplaats.

Dat meldt Omroep Gelderland woensdag. 

Volgens de omroep zagen de kinderen op een parkeerplaats een getinte man met een snor uit een busje stappen. "Ik had het in de krant gelezen, hij leek er best veel op," zegt een van de jongens. 

'El Chapo' ontsnapte zaterdag uit een zwaar beveiligde gevangenis in Mexico Stad en is sindsdien spoorloos. De Mexicaanse autoriteiten loofden een beloning van 3,5 miljoen euro uit voor de gouden tip die leidt tot zijn opsporing.

De drie jongens schreven het kenteken van het busje op en belden vervolgens de politie. Volgens de moeder van een van de kinderen pakte de politie de tip serieus op. Even later werden de kinderen echter gebeld dat er niets aan de hand was. 

De jongens kregen wel complimenten van de agent. "De agent zei wel dat het goed was dat de jongens gebeld hadden en het nummerbord hadden genoteerd. Daar denkt niet iedereen aan, wel knap voor een kind van tien jaar oud," aldus de moeder tegen Omroep Gelderland.

Zo ontsnapte 'El Chapo':