Een 14-jarig Schots meisje dat op vakantie zou gaan naar de Malediven, werd vanwege haar bleke gezicht geweigerd toen ze op het vliegveld van Manchester wilde inchecken voor haar vlucht.

Dat meldt Daily Record zaterdag.

Door de bleke huid van het meisje dacht het personeel van Etihad Airways dat ze ziek was. Bij de incheckbalie werd een schriftelijke verklaring van een arts geëist, om te bewijzen dat de tiener gezond genoeg was om te vliegen.

Een werknemer van de EHBO-post op de luchthaven schoot te hulp en verklaarde dat Grace, zoals het meisje heet, volkomen gezond was. Dat werd door de luchtvaartmaatschappij echter niet als voldoende gezien. Uiteindelijk wist haar vader net op tijd de huisarts van de familie te bereiken en mocht de tiener aan boord stappen.

"Ik zei tegen ze dat we uit Schotland komen", vertelde de vader aan de nieuwssite. "Grace heeft rood haar en een bleke huid. Verder is er niks mis met haar." Wel vermoedde hij dat de vlucht in werkelijkheid overboekt was.

Bezorgd

Etihad Airways heeft inmiddels op het incident gereageerd. "Onze medewerkers waren alleen maar bezorgd om het welzijn van een van onze passagiers", verklaarde een woordvoerder. De familie krijgt een onkostenvergoeding, overigens ook omdat de koffer van Grace's moeder bij aankomst niet aan boord van de vlucht bleek te zijn.