Een Australische zakenman werd zo geraakt door de foto van een huilende Griekse bejaarde dat hij besloot naar Griekenland te vliegen en de man "zo lang als nodig" zijn pensioen uit te betalen.

Dat meldde de Daily Mail maandag.

De foto’s gingen de wereld over: Giorgos Chatzifotiadis, de 77-jarige Griek die huilend op straat zat nadat hij bij vier verschillende banken was weggestuurd zonder zijn wekelijkse pensioenbetaling van 170 euro.

In Australië besloot financieel directeur James Koufos, zelf van Griekse afkomst, na het zien van de foto’s om via sociale media te achterhalen hoe hij met de bejaarde in contact kon treden. Tot zijn verrassing herkende de moeder van Koufos de wenende man als een oud-schoolgenoot van zijn vader.

Koufos is van plan om naar Griekenland te vliegen en Chatzitofiadis "voor zo lang als nodig" van zijn pensioen te voorzien.

Honger

"170 euro per week? Wij zullen hem 250 euro geven", schreef de Australiër op Facebook. "Ik zal nooit toestaan dat een trotse, hardwerkende mede-Griek honger lijdt!"

De actie van Koufos krijgt internationaal veel publiciteit. Andere mensen hebben inmiddels ruim 4.000 euro gedoneerd om Chatzitofiadis te helpen.