Nieuwe nootjesrel dwingt piloten tot landing

Een Amerikaan heeft ervoor gezorgd dat de piloten van een United Airlines-vlucht van Rome naar Chicago een tussenlanding hebben gemaakt in Noord-Ierland. De man werd boos omdat hij geen nootjes en crackers ontving van het cabinepersoneel. 

Vijftien minuten na de start in Rome stond de 42-jarige Amerikaan op uit zijn stoel terwijl de lampjes voor het dragen van de veiligheidsriemen nog brandden. Hij weigerde vervolgens ondanks herhaaldelijk aandringen van cabinepersoneel te gaan zitten totdat hij nootjes en crackers kreeg.

Tien minuten later was het weer raak. Nu weigerde het personeel hem echter nootjes te serveren waarop de man zich opnieuw ging misdragen.

Daarbij blokkeerde hij gangpaden, haalde bagage uit de rekken en intimideerde hij cabinepersoneel en passagiers. De piloten zetten het toestel in Belfast aan de grond na 50.000 liter kerosine te hebben geloosd.

De 282 passagiers moesten ongeveer 24 uur wachten voordat ze met een andere vlucht naar hun bestemming konden doorvliegen. United Airlines schat de schade op bijna een half miljoen euro, aldus de Britse krant The Independent op dinsdag.

De man in kwestie is voorgeleid aan de rechter.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie