Een man uit Arnhem heeft zaterdag in één dag 1593 unieke kilometers afgelegd op het Nederlandse spoorwegnet tijdens het eerste Kampioenschap Kilometervreten per trein. 

Dat was georganiseerd vanwege het tienjarig bestaan van Treinreiziger.nl, een particuliere website met nieuws en service-informatie voor treinliefhebbers en treingebruikers.

Winnaar is de 36-jarige Arnhemmer Bob Landman, werkzaam in de cultuursector. Hij hield als kind al van treinen. Deelname aan het Kampioenschap Kilometervreten heeft voor hem een zekere ''nostalgische waarde''.

Als 12-jarige las hij in het Guinness Book of Records over twee Nederlanders die hadden meegedaan aan een andere recordpoging met het openbaar vervoer.

Deelnemers

Er waren in totaal 67 deelnemers aan het Kampioenschap Kilometervreten die ook bewijsmateriaal van afgelegde kilometers hebben ingestuurd.

Samen claimen ze 88.118 kilometer te hebben gereisd. Meer dan één keer afgelegde trajecten, telden maar één keer mee. 

De recordpoging werd vergemakkelijkt doordat er zaterdag geen enkele storing was op het Nederlandse spoor. Volgens organisator Hildebrand van Kuyeren is dat in Nederland ''vrij zeldzaam, net als een filevrije dag''.