Dinsdag 5 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Politie onderzoekt vondst ruim honderd tuinkabouters in Britse tuin

De Britse politie onderzoekt de mogelijke diefstal van 107 tuinkabouters, die een vrouw uit Devon enkele dagen terug plotseling in haar tuin vond.

Dat schrijft Daily Mail dinsdag.

Marcela Telehanicova vraagt zich op Facebook af wie de tuinkabouters bij haar voordeur heeft geplaatst. Zelf kan ze hartelijk lachen om de vondst: "Ik was hysterisch en vond het erg grappig."

De politie neemt het een stuk serieuzer, want die vermoedt dat de kabouters ergens gestolen zijn. Omwonenden zijn gevraagd of ze eventuele tuinkabouters missen, maar vooralsnog is dat niet het geval.

Ook bij lokale tuincentra is er niets bekend over gestolen kabouters. Als de figuurtjes na 28 dagen nog door niemand zijn opgeëist, mag Telehanicova ze zelf houden, meldt de nieuwssite.

Ook de Britse vrouw wil overigens graag weten wie het gedaan heeft. Aan de Plymouth Herald vertelt ze: "Het is het beste en meest bizarre dat mij ooit is overkomen. Ik weet niet wie het gedaan heeft, maar ik zou het graag willen weten. Ik zou diegene zijn hand willen schudden en willen zeggen: 'Goed gedaan, je hebt mij aan het lachen gemaakt'."

Aanbevolen artikelen