De politie in het Australische Templestowe is op zoek naar daders van een inbraak bij een 70-jarige man. Wat opmerkelijker is: de inbrekers lieten honderden versgebakken broodjes achter in de woning van de man.

Dat meldt Sky News maandag.

De politie doet onderzoek naar de zaak en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

De inbraak vond vorige maand plaats. De dieven wisten de garagedeuren te forceren, waarna ze onder meer met een zitgrasmaaier, kristallen glazen en een speciale tweezitsscootmobiel aan de haal gingen.

Toen de eigenaar van het huis thuiskwam, zag hij niet alleen dat een aantal van zijn spullen waren gestolen, maar ook dat de dieven honderden broodjes achter hadden gelaten.

Australische media spreken inmiddels van de 'Hans en Grietje-dieven', verwijzend naar het sprookje waarin het jonge duo broodkruimels strooit in het bos om de weg niet kwijt te raken.

Scootmobiel

De politie heeft een foto van de gestolen scootmobiel vrijgegeven, in de hoop dat iemand enige informatie heeft over de verblijfplaats van het voertuig.

Volgens Martin Nunn, hoofd van de politie in de Australische plaats, zijn de agenten erop gebrand om de gestolen spullen terug te brengen naar hun rechtmatige eigenaar.

"De man is ouder dan 70 jaar. Daarnaast was de scootmobiel van zijn overleden vader, dus het heeft naast een praktische ook een sentimentele waarde."

"Een bejaarde man beroven van zijn scootmobiel is nogal een lage actie. De politie hoopt snel de daders te pakken te krijgen", aldus Nunn.