De egel die zondag dronken in Arnhem werd aangetroffen, is weer helemaal nuchter. Het diertje heeft naar alle waarschijnlijkheid geen fysieke problemen overgehouden aan het nuttigen van een grote hoeveelheid advocaat.

Dat vertelt woordvoerder Toon Lesterade van Stichting Opvang Noach in het Gelderse dorpje Halle dinsdag aan NU.nl.

"Het beestje heeft zijn roes uitgeslapen en lijkt weer helemaal de oude te zijn", stelt Lesterade. "We laten hem nog wat aansterken en zetten hem eind van de week weer in de vrije natuur uit."

Medewerkers van de dierenambulance namen het diertje mee, nadat hij zich flink tegoed had gedaan aan een fles advocaat die op straat kapot was gevallen. Een voorbijganger trof de egel midden tussen de gele brij aan en waarschuwde de hulpdienst. Het diertje was door de alcohol tot niets meer in staat.

Circus

De egel heeft nog geen naam gekregen. "Dat doen we liever niet", legt Lesterade uit. "We willen er geen circus van maken." 

Maandag en dinsdag meldden zich talloze media bij de opvang, die een glimp willen opvangen van het diertje, tot uit Groot-Brittannië aan toe.

Maar Noach houdt zijn deuren dicht. "De dieren hebben geen enkel belang bij al die aandacht."

Dierenleed

Het Dierentehuis Arnhem, dat de egel naar de opvang bracht, hoopt dat het incident mensen aan het nadenken zet over alle troep die ze op straat gooien.

"Dieren worden daar zo vaak de dupe van", stelt woordvoerder Oswin Geuskens. "Visdraad, plastic, lege flesjes. We hadden laatst een eend die met zijn kopje in een colablikje vast zit; het is eerder regel dan uitzondering. En het leidt tot zo enorm veel dierenleed."