In de Amerikaanse staat Ohio zouden een heleboel onderbroeken te koop liggen van Adolf Hitlers vrouw Eva Braun. 

De Duitse krant Bild meldt zondag dat in een winkeltje in Elmore, ongeveer 120 kilometer ten westen van Cleveland, het zijden ondergoed wordt aangeboden.

De meer dan twintig Franse onderbroeken uit de jaren veertig zijn volgens de winkelier, Ernie Scarango, door een Amerikaanse militair in mei 1945 uit de particuliere vertrekken van Hitlers afgelegen Beierse hoofdkwartier bij Berchtesgaden, de Berghof, meegenomen. Op het textiel stonden de letters EB gestikt. De militair heeft de kledingstukken van labeltjes met uitleg voorzien.

Biedingen

De belangstelling voor de nazi-lingerie valt vooralsnog tegen voor Scarango. Er komen mensen kijken, maar niemand heeft nog 7500 dollar betaald voor een onderbroek, zei Scarango die ze blijkbaar nog niet in de aanbieding doet.

Eva Braun (1912-1945) was maîtresse van de Duitse dictator Hitler (1889-1945) en verhuisde in 1935 naar de Berghof in de bergen bij Berchtesgaden. Ze trouwde uiteindelijk op 29 april 1945 met Hitler in Berlijn en beiden pleegden er de volgende dag zelfmoord.