Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

92-jarige Amerikaan haalt eindelijk schooldiploma

De grote droom van oorlogsveteraan Charles Benning is na 75 jaar eindelijk uitgekomen. Op 92-jarige leeftijd heeft hij toch nog een diploma behaald op zijn oude middelbare school in het plaatsje Yellow Springs in Ohio.
Door NU.nl

Dat meldt ABC News.

Benning moest op zijn zeventiende, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in dienst om te gaan vechten in Europa. De donkere tiener maakte hierna carrière in het leger, maar voltooide nooit zijn middelbare schoolopleiding.

Dit gemis bleef aan hem knagen. Daarom benaderde zijn kleinzoon Sean onlangs de schoolleiding met het verzoek of hij alsnog zijn afgebroken opleiding mocht afronden. "Het is het grootste geschenk dat ik hem kon geven", stelde zijn kleinkind. "Het is iets dat hij zijn hele leven heeft gewild, en waar hij altijd over heeft gepraat."

Magisch moment

De schoolleiding twijfelde geen moment en honoreerde het ongebruikelijke verzoek. Benning mocht donderdag, na 75 jaar, eindelijk zijn schooldiploma in ontvangst nemen, samen met de 56 afgestudeerden van de lichting 2015 van de Yellow Springs High School.

"Het was een magisch moment”, aldus Sean. "Ik heb nog nooit eerder zo'n grote glimlach op iemands gezicht gezien."


Lees meer over:

Verenigde Staten

Aanbevolen artikelen