Dordtse man mag weer vaker klagen bij gemeente

De man die de gemeente Dordrecht jarenlang heeft bestookt met brieven, faxen en emails, mag van de rechter weer vaker per maand zijn beklag doen. Hij mag nu vijf keer schrijven naar de gemeente in plaats van twee.

Dat heeft het gerechtshof donderdag besloten, meldt RTV Rijnmond

De huisjesmelker ligt in de clinch met de gemeente, omdat er beslag werd gelegd op een aantal van zijn panden. Puur om de gemeente dwars te zitten bestookte hij de gemeente Dordrecht met duizenden klachtenbrieven en -emails.

Het kostte Dordrecht veel geld om de man steeds weer te beantwoorden, daarom stapte de gemeente naar de rechter. Daarop besloot de rechtbank eind vorig jaar dat de man maximaal nog maar twee brieven of emails mag versturen, anders moet hij de cel in.

Gevangenis

Daar heeft de man zich niet aan gehouden. In februari zat hij daarom zestien dagen in de gevangenis. Tegen de uitspraak is hij in hoger beroep gegaan.

Het gerechtshof geeft de man deels gelijk dat hij geen doorsnee burger is die zomaar zijn heil haalt bij de gemeente. Daarom mag hij de gemeente de komende twee jaar nu vijf keer per maand benaderen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie