China heeft een nieuwe manier bedacht om corruptie in het land aan te pakken. De regering heeft overheidsmedewerkers en hun familie meegenomen naar gevangenissen waar oud-ambtenaren zitten opgesloten vanwege corruptie. 

Het is de bedoeling dat het ''educatieve" dagje gevangenis ze de stuipen op het lijf jaagt, zodat ze in het vervolg wel twee keer nadenken voordat ze zich laten verleiden.

Zeker zeventig leden van de Communistische Partij hebben met hun partners een tour gekregen door een gevangenis in de oostelijke provincie Hubei, schrijft de Chinese krant China Daily maandag.

In de gevangenis zitten oud-leden en -medewerkers die zouden zijn omgekocht of misbruik zouden hebben gemaakt van hun macht. ''Het is indrukwekkend om oud-ambtenaren te zien die hun diepste berouw tonen terwijl ze hun straf uitzitten", vertelde een partijmedewerker uit Hubei.

De Chinese president Xi Jinping is de corruptie in zijn land zat en maakt daarom sinds twee jaar intensief jacht op medewerkers die de fout ingaan.