Bordjes met daarop de tekst 'Naaktstrand' blijken een populair verzamelitem. Daarom heeft de Naturisten Vereniging Nederland bij de gemeente Rotterdam moeten vragen of er nieuwe borden mogen worden geplaatst op het strand van Maasvlakte II.

Vier bordjes waarop wordt gewaarschuwd dat een naaktstrand wordt betreden, zijn recentelijk gestolen. 

De Naturisten Federatie Nederland (NFN) liet vorig jaar waarschuwingsborden plaatsen op het strand, na klachten van zowel naaktrecreanten als geklede badgasten. Die laatste groep belandde regelmatig zonder het te weten op het naaktstrand, waardoor er soms meer mensen met badkleding lagen dan zonder.

Die borden blijken nu dus te zijn weggenomen. "Alleen bij de opgang van het naaktstrand staat nog een bordje", laat Bernd Huijser, adviseur openbare naaktrecreatie van de NFN, aan NU.nl weten. 

Dure grap

Hoewel hij zich kan voorstellen dat de 'leuke bordjes' in trek zijn, is hij allerminst blij met de diefstal. "Voor ons is het een dure grap. Zo'n bordje kost zeker 200 euro", aldus Huijser.

Omdat zowel naturisten als geklede badgasten behoefte hebben aan duidelijkheid, wil NFN zo snel mogelijk nieuwe borden laten plaatsen. Huijser hoopt dat die er binnen een week of drie zijn. Er zal dan ook gekeken worden naar maatregelen die de Naaktstrand-bordjes diefstalbestendiger maken.