Een automobilist kreeg onlangs te maken met een alcoholslot dat uitviel toen hij met 120 kilometer per uur over de snelweg reed

Dat meldt de NOS zondag. Hij kon de motor niet meteen herstarten; eerst moest het alcoholslot opnieuw laden, daarna kon de bestuurder pas weer blazen in het apparaat en de auto weer starten.

Vervolgens was de snelheid tot net boven de 50 gezakt. Sturen en remmen ging ook zwaar, omdat de stuur- en rembekrachtiging waren uitgevallen.

De bestuurder, die anoniem wil blijven, zegt dat het hem meerdere keren is overkomen. Wegverkeersdienst RDW staat voor een raadsel.

Opheldering

Het CBR, dat verantwoordelijk is voor het opleggen van het alcoholslot, heeft contact gezocht met de bestuurder en de RDW en heeft om opheldering gevraagd bij de fabrikant.

Duizenden mensen hebben van het CBR een alcoholslot in hun auto moeten laten inbouwen, nadat ze waren betrapt met drank op. Ze moeten voor vertrek blazen. Als ze te veel hebben gedronken, start de motor niet. De Raad van State zette in maart een streep door het alcoholslot.