Dylan Durand beleefde afgelopen weekend een zeer ongelukkige editie van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

De renner van Nantes Atlantique raakte onderweg naar de finish verdwaald en kwam pas vier uur na winnaar Guillaume Martin over de streep.

"Ik moet ergens verkeerd zijn gereden op de landelijke wegen. Ik probeerde op instinct verder te rijden, maar zag zelfs geen wegwijzers richting Luik staan", vertelt Durand aan Direct Velo.

"Ik kwam toch in Luik en vroeg aan andere weggebruikers hoe ik de aankomsthelling van Luik-Bastenaken-Luik kon bereiken. Jammer genoeg kreeg ik niet veel bruikbare hulp."

Panikeren

De 19-jarige Fransman was na lang ronddolen ten einde raad. "Het was mentaal moeilijk om rondjes te blijven rijden, maar ook fysiek zwaar na zeven uur fietsen."

"Op een gegeven moment heb ik overwogen de snelweg op te draaien, maar ik was bang dat ik omver gereden zou worden of lek zou rijden. Toen de zon onder ging, begon ik toch te panikeren."

Een automobilist wees hem er uiteindelijk op dat de finish van de beloftenkoers zich in Ans bevindt. Daar zat de ploeg al op hem te wachten. "Ik zal zeker nog lang in het peloton worden uitgelachen", sluit Durant lachend af.

De wedstrijd stond sowieso bol van de incidenten. Zo reed een kopgroep met de winnaar door bij een gesloten spoorwegovergang en werden de achtervolgers de verkeerde kant opgestuurd door een politie-agent.