Dinsdag 17 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Goudvissen nemen meer in Colorado over

De autoriteiten in het Amerikaanse Boulder County (Colorado) zitten met de handen in het haar door een goudvissenplaag in een lokaal meer.
Door ANP

Een handvol in het water gegooide goudvissen heeft zich enthousiast voortgeplant, waardoor er nu duizenden soortgenoten rondzwemmen.

Medewerkers van het verantwoordelijke natuurpark ontdekten vorige maand enorme groepen goudvissen in het meer. Dat moet op termijn mogelijk worden leeggepompt om de plaag een halt te roepen, aldus een woordvoerster van de dienst Parks and Wildlife, die waakt over natuurparken in de staat.

Volgens experts van de dienst kan het rampzalige gevolgen hebben als de vissen ontsnappen en ergens anders neerstrijken. Zo kunnen de dieren bijvoorbeeld ziektes verspreiden onder andere diersoorten of het ecosysteem verstoren.

De dieren zijn vermoedelijk in het meer terechtgekomen toen iemand besloot zijn huisdieren te dumpen. Het is niet de eerste keer dat een goudvissenplaag om zich heen grijpt. Zo'n 2.300 goudvissen werden drie jaar geleden uit een nabijgelegen meer gehaald, nadat ze waren verdoofd met elektriciteit.

Aanbevolen artikelen