Medewerkers van de gemeente Utrecht hebben woensdag afval verspreid in een park. Het afval was nodig voor een teamuitje van brouwerij InBev die afval zouden opruimen in het park.

Dat meldt RTV Utrecht.

Erwin van Selm die naast het park, de Voorveldse Polder, woont zag 's ochtends medewerkers van de gemeente afval rondstrooien. Van Selm sprak daarop de mannen aan.

Het afval was volgens de medewerkers nodig voor een opruimactie. Een uur na de verspreiding arriveerden twee bussen met werknemers van de brouwerij. Zij gingen vervolgens met hesjes, grijpers en vuilniszakken te werk in het park.

Niet handig

De gemeente Utrecht laat in een reactie weten dat de actie niet handig was. "Ik heb begrepen dat in een overenthousiaste bui wat extra vuilnis in een rand om het park gelegd is, maar dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling", stelt de parkcoördinator van de stad.

"Het is fijn dat het schoongemaakt is, maar het is niet de bedoeling dat het neergegooid wordt om het daarna weer op te laten ruimen."

Geschrokken

In een reactie laat InBev weten niets te weten van de afvalverspreiding door de gemeente. "Wij zijn allemaal erg geschrokken van het nieuws dat er voorafgaand aan onze actie zwerfvuil in het park verspreid is. Hier waren wij absoluut niet van op de hoogte en wij zouden daar ook nooit aan meewerken."

Het bedrijf laat weten vaker schoonmaakacties te organiseren. De gemeente zou het park hebben aangewezen als geschikte locatie. "Bij de meer dan honderd InBev-medewerkers die zich vanochtend met enthousiasme dachten in te zetten voor het goede doel overheerst nu vooral teleurstelling."