De Amerikaan John Cassinelli raakte in de zomer van 2012 zijn fotocamera kwijt tijdens een vistripje met zijn vader. Deze week kreeg hij de camera terug.

De twee mannen spendeerden vier jaar geleden een dag op het water en konden onderweg naar huis de camera nergens meer vinden. Cassinelli besloot de volgende dag nog terug te gaan om het ding te zoeken, maar zonder resultaat.

Aan Idaho Statesman vertelt hij: "Het was een vrij oude camera, dus ik maakte me niet zo druk om het materiële verlies. Het waren met name familiefoto's en foto's van een tripje naar Yellowstone die ik dacht voor altijd kwijt te zijn."

Deze week vroeg een collega aan Cassinelli of hij misschien ooit een camera was verloren, omdat er allemaal foto’s van hem op Facebook circuleerden. Op de pagina 'Misty’s List', een Facebookpagina voor het kopen en verkopen van afgedankte spullen, zag Cassinelli inderdaad foto's van zijn gezin en zijn ouders voorbijkomen.

Cindy Fay Angell uit Wyoming had de camera in de herfst van 2014 gevonden en in een bak met rijst gelegd om het apparaat te laten drogen. De vrouw vond de camera weer terug tijdens de opruiming van haar schuur. Ze besloot de eigenaar te zoeken.

Dat lukte haar. Vrijdag 13 maart was de camera na twee jaar weer terug bij de familie Cassinelli. Die vinden het allemaal een bijzonder verhaal: "Het meest opmerkelijke is nog wel dat de camera officieel niet als waterproof staat aangemerkt en al twee jaar op de bodem van de rivier lag voordat hij werd gevonden", zegt John Cassinelli.