Toen de 43-jarige Maria Laytorn onlangs een banaan voor haar dochtertje wilde pakken zag ze tot haar schrik een nest vol spinnen in het fruit krioelen.

De vrouw zag een Braziliaanse kamspin over de banaan lopen die haar man eerder had gekocht bij supermarktketen Tesco in Pontardawe, South-Wales. 

Mevrouw Layton had de tros bananen, afkomstig uit Costa Rica, al een week in huis voordat ze de verpakking openmaakte.

Aan Daily Mail vertelt ze: "Siri vroeg om een banaan. De eerste die ik pakte had een raar plekje, dus pakte ik een andere. Toen vond ik de enorme cocon vol spinnetjes. Er was een web over de banaan gespannen. Ik herkende het omdat ik er eerder een nieuwsbericht over had gezien. Er ging een belletje rinkelen en ik ben meteen gaan Googlen."

De spin wordt ook wel 'bananenspin’ genoemd en is zeer giftig. Het dier woont in bomen en komt vaak per ongeluk mee met de import van bananen.

Nadat Layton las over de gevaren van de spin en de cocon begon op te lossen, besloot ze de spinnen in een afgesloten bak in de vriezer te stoppen. Tesco reageerde op het voorval door een onderzoek te starten en de klant tegemoet te komen.