Hoe hij precies in een twintig meter diepe put kon vallen, weet Pang Zhendong niet meer. Maar de Chinees zat vijf dagen vast onder de grond, voordat hij werd gered.

Dat melden Chinese media vrijdag.

Pang wilde zaterdag werken, maar besloot wat te gaan drinken omdat er niets te doen was. "Ik werd een beetje aangeschoten en wilde de bus naar huis nemen, toen ik in de put viel", verklaarde de man uit Jilin na zijn redding.

De put was slechts vijftig centimeter in diameter en zat bovendien onderin vol met water. Pang kon nog rusten op een tak in de buis, maar telkens als hij in slaap viel, tuimelde hij in het water.

Opgeven

"Ik dacht aan opgeven", aldus Pang, die zijn stem schor schreeuwde om hulp. Die kwam donderdag, toen een schoonmaker zijn stem hoorde. Pang werd met een touw uit zijn benarde positie getakeld en naar het ziekenhuis gebracht.

Hij verkeert in shock, heeft schrammen aan zijn keel door de takken in de put en blauwe plekken. Zijn vrouw kwam direct naar het ziekenhuis. "Het gaat goed met me. Ik had alleen wat gedronken", verontschuldigde Pang zich.