Piepkleine deurtjes met raampjes waarachter kanten gordijntjes hangen - meer dan honderd zijn er inmiddels verschenen in een bos bij het Engelse dorp Wayford in het zuidwestelijke graafschap Somerset. 

De deurtjes lijken erop te wijzen dat in het bos elfen wonen. De bewoners van Wayford en de vrijwilligers die het bos onderhouden zijn de deurtjes inmiddels meer dan zat en hebben elfenmaatregelen aangekondigd.

De deurtjes zijn met scharnieren aan de beuken-, essen- en eikenbomen geschroefd en soms gaat erachter ook een minihuisje schuil, compleet met stoeltjes en een poppenhuisbed. Het bos trekt vanuit de wijde omtrek kinderen aan, die briefjes achterlaten in de hoop dat de elfen hun wensen vervullen.

''We zijn niet tegen elfen'', zegt een van de bosbeheerders tegen de krant The Independent. ''Maar de deurtjes zijn nu overal. Het wordt gevaarlijk.''

De beheerders waarschuwen vooral voor beschadiging van levende bomen en balen van de briefjes die door het bos waaien. ''We willen niet dat kinderen gewond raken door spijkers die uit losgeraakte deurtjes steken. En we willen dat het bos een bos is, geen pretpark.''