Een 91-jarige Amerikaanse heeft een nieuw hoofdstuk aan haar bizarre carrière toegevoegd. Eindelijk kan Barbara Beskind haar droom waarmaken en wordt ze uitvinder bij een ontwerpersbedrijf in Silicon Valley.
 

Dat meldt NBC News. De senior is zo’n zestig jaar ouder dan de gemiddelde medewerker in haar bedrijfstak.

Beskind groeide op tijdens de depressiejaren en moest als kind al inventief zijn: ze maakte onder meer een speelgoedpaard van oude rubberbanden. Maar op school werd ze ontmoedigd om haar droom te volgen, omdat ontwerpen geen vrouwenbaan zou zijn.

In plaats daarvan diende de Amerikaanse in het leger, werd zij therapeut en schreef ze boeken.

Ze reageerde onlangs op een advertentie in de krant van het ontwerpersbedrijf Ideo, waarin specifiek om ontwerpers van gebruiksvoorwerpen voor ouderen werd gevraagd.

Extra tijd

Sindsdien helpt Beskind een aantal dagen per week bij het ontwerpen. ''Jongeren kunnen zich niet goed in onze schoenen verplaatsen'', legt de bejaarde uitvinder uit. ''Ze denken dat onze hulpmiddelen er flitsend uitzien. Maar het gaat ons vooral om het gebruik en de functionaliteit.''

De vrouw voelt zich naar eigen zeggen dertig jaar jonger als ze aan het werk is. Een belangrijk advies voor haar jongere collega’s is om niet te afhankelijk te worden van mobiele apparatuur. ''Ik gebruik mijn gsm alleen in geval van nood en heb geen laptop of iPhone. Dat geeft heeft heel veel extra tijd om na te denken.''