In het Australische stadje Minlaton trof een postsorteerder tot zijn verrassing een dwergbuidelmuis aan op de bodem van een postzak.

Dat schrijft ABC vrijdag. Het diertje was blijkbaar in slaap gevallen, waarna de postzak werd vervoerd naar Minlaton. Zo legde het buideldier ongemerkt negentig kilometer af.

De postsorteerder dacht eerst dat het om een gewone muis ging, maar zag toen de grote ogen en krulstaart. De medewerkers van het postkantoor namen contact op met de regionale postorganisatie, die ervoor zorgde dat de dwergbuidelmuis kon terugkeren naar zijn vertrekpunt, Foul Bay.

Bloemen met nectar

"Het buideldiertje was in orde, hij was heel vrolijk en heel nieuwsgierig", vertelde Deborah Furbank, die bij de organisatie werkt. "We gaven hem bloemen met nectar, zodat hij iets te eten had." Volgens haar worden op het platteland vaak lege vaten gebruikt als brievenbussen en zijn die een populaire plek voor dieren om te slapen.

Ze benadrukte ook tegen de nieuwssite hoe belangrijk het was dat het dier terugkeerde naar zijn thuisomgeving: "Dwergbuidelmuizen zijn heel territoriaal, dus het is heel goed dat het postkantoor heeft onthouden in welk van de postzakken het dier zat."