Thaise koppels verbreken wereldrecord dansen

In Thailand hebben negen danskoppels op Valentijnsdag het wereldrecord voor de langste dansmarathon verbroken.

Dat meldt de website Channel NewsAisa zaterdag. De poging vond plaats in de stad Pattaya ten zuidoosten van Bangkok. Het nieuwe record zal een plekje in het Guinness Book of Records krijgen.

De dansmarathon begon al op vrijdag, met tien deelnemende koppels, waaronder een Canadees stel. Een paar gaf tijdens de recordpoging op, maar de overige negen dansparen stopten pas na in totaal 35 uur, een minuut en een seconde.

Dat was net genoeg te zijn om de vorige recordhouders uit de boeken te kijgen: eerder hadden stellen in Mexico het 35 uur volgehouden.

Roze T-shirts

De deelnemers droegen in overeenstemming met de wedstrijdreglementen roze T-shirts en bloemen in het haar. Ze moesten hun voeten continu bewegen volgens drie dansritmes: wals, cha cha cha en rumba. Wanneer een nummer was afgelopen kregen de dansers dertig seconden lang de gelegenheid om de benen te strekken.

Maar ondanks de korte pauzes was de recordpoging afzien, zo meldde een deelneemster. “Mijn benen deden zo’n zeer, ik werd er gek van. Maar toen ik overal pijn kreeg, vochten we gewoon door.”

Als troost kregen alle deelnemers aan de winnende poging achteraf gratis een traditionele Thaise voetmassage.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie