De vader van de Duitse knuffelijsbeer Knut heeft een nieuw kind gekregen.

Jarenlang was Knut de nationale knuffelijsbeer van Duitsland, tot hij op zijn vierde een hersenvliesontsteking opliep en verdronk in de gracht rond zijn verblijf. Maar in de dierentuin in Rostock is een broertje van Knut geboren, kind van dezelfde vader Lars.

De welp kwam begin december al ter wereld, maar de verzorgers konden nu pas dichtbij komen en zijn geslacht vaststellen. Moeder Vilma liet eerder niemand in de buurt.

Eind maart mag het ijsbeertje voor het eerst naar buiten, kondigde de dierentuin vrijdag aan. Hoe de welp gaat heten, is nog onbekend.

Knutmanie

Knut was tijdens zijn leven een enorme publiekstrekker in de dierentuin van Berlijn. Bezoekers kwamen in drommen af op het ijsbeertje, dat kort na zijn geboorte door zijn moeder was verstoten en door het dierentuinpersoneel werd grootgebracht.

Zijn populariteit leidde tot een wereldwijde 'Knutmanie', compleet met speelgoed-Knutjes, media-aandacht, dvd's en boeken. De dierentuin zag de inkomsten met circa 5 miljoen euro stijgen en verwelkomde naar schatting 30 procent meer bezoekers.

Video: Knut staat nu opgezet in het Museum voor Natuurkunde in Berlijn