Een hond die werd gevonden in een verlaten treinstation in Schotland, is aangetroffen met aan zijn zijde een koffer gevuld met zijn bezittingen.

De Schotse dierenbescherming vond de Shar Pei-kruising vrijdag op station Ayr. Het dier was vastgeknoopt aan een railing net buiten het station. In de koffer die bij hem stond vond men een kussen, speelgoed, voer en een etensbak.

Na onderzoek bleek dat de hond in 2013 verkocht werd op handelssite Gumtree. De dierenbescherming hoopt nu informatie in te winnen om de persoon op te sporen die de hond destijds aanschafte.

Inspecteur Steward Taylor vertelt aan Metro: “De hond heeft een microchip en we zijn er zo achter gekomen dat zijn naam Kai is. We namen contact op met de eigenaar die geregistreerd staat op de chip, maar die vertelde ons dat hij Kai heeft verkocht via Gumtree in 2013. Helaas kon hij ons geen adres geven van de persoon die de hond destijds kocht.”

“Kai is twee tot drie jaar oud en is een lieve hond met een goed karakter. We zullen voor hem zorgen totdat we een nieuw thuis voor hem hebben gevonden.”