Een stel uit Amersfoort heeft na zes maanden de 'verdwenen' kat Boris weer terug. Boris werd onlangs op 180 kilometer bij hun huis vandaan in het Friese Dokkum teruggevonden.

Dat schrijft het AD.

René Melisse (52) en Hannie Slingerland (50) vermoeden dat de twaalfjarige Boris de afgelopen zomer is meegereisd op een reserveband onder de auto naar Friesland toen ze daar op vakantie gingen.

Het koppel uit Amersfoort had de zorg voor Boris aan een vriendin overgelaten maar die kon Boris al nergens vinden. Bij terugkomst kon ook het stel hun kat niet meer vinden. Om het leed te verzachten gaf René zijn vrouw in september een nieuwe kitten.

Wonder

Afgelopen dinsdag werd Boris alsnog binnengebracht bij een dierenasiel in Dokkum. De chip leverde een match op. ''Een nummer in Amersfoort. Wij zijn nog ondersteboven van dit wonder, hier doen wij het als vrijwilligers voor."

Toen René Boris ophaalde, riep hij zijn naam. ''Hij herkende mijn stem en spitste zijn oren. Ik pakte hem op. Hij was broodmager, maar zijn blik was onveranderd. Hij begon ontzettend hard te spinnen en klampte zich met zijn nagels aan me vast. Alsof hij wilde zeggen: ik laat je niet meer los."