Een python in Australië heeft een wallaby met huid en haar verslonden, zo blijkt uit foto's van een boswachter. 

De tweeënhalf meter lange olijfpython deed er ruim een halfuur over om de kleine kangoeroe te doden en naar binnen te slokken.

Boswachter Paul O' Neil maakte verschillende foto's van het incident dat plaatsvond in het Nitmiluk National Park bij het plaatsje Katherine. 

De foto's zijn op Facebook gedeeld door zijn werkgever Northern Territory Parks and Wildlife.  

Kaken

O'Neil stuitte maandagochtend bij toeval op de moordende slang toen hij vanuit het bezoekerscentrum begon aan zijn dagelijkse ronde door het park.

"Eerst zag ik alleen een slang, maar toen ik nog eens keek, realiseerde ik me dat het dier net een wallaby had gedood en op het punt stond om aan een maaltijd te beginnen", verklaart de boswachter in de Britse krant The Telegraph

De slang moest zijn kaken maximaal opensperren om de wallaby door te kunnen slikken. "Het moet wel de grootste prooi zijn die een slang van dit formaat kan doorslikken", aldus O'Neil.

Bult

Na de maaltijd was de buik van de python sterk opgezwollen. "Normaal gesproken duurt het ongeveer 24 uur voordat zo'n bult in het lijf van een slang weer verdwijnt", weet O'Neil. "Het voedsel wordt relatief snel afgebroken." 

Volgens Greg Smith, een slangenexpert van het Nitmiluk National Park, heeft de python zich na de maaltijd waarschijnlijk verstopt in de struiken. "Want door zijn opgezwollen buik zou de slang zeer kwetsbaar zijn voor aanvallen van bijvoorbeeld dingo's", verklaart hij in de Britse krant The Guardian. "Het dier kon zich vermoedelijk maar heel langzaam voortbewegen door de wallaby in zijn buik."

Jaloers

Smith is overigens erg jaloers op de boswachter O' Neil, die getuige was van de maaltijd van de slang. "Hij had veel geluk. Ik had dit ook graag gezien, als reptielenfan."

De olijfpython is één van de grootste slangen die in Australië voorkomt. Het groenbruine dier kan meer dan drie meter lang worden en doodt zijn prooien door zijn lijf langzaam om het lichaam van het slachtoffer te wikkelen.