Coromoto, een ijswinkel in de Venezolaanse stad Merida die beroemd is om zijn 863 verschillende smaken ijs, heeft door een melktekort de deuren moeten sluiten.

Dat meldt Reuters.

De ijswinkel, die een vermelding heeft in Guinnes World Records vanwege de 863 verschillende smaken ijs, kreeg de laatste tijd meerdere klachten van klanten omdat niet meer alle ijssoorten beschikbaar waren.  

De zaak heeft gewoonlijk exotische smaken zoals bier-ijs en bonen-ijs in het assortiment, maar door het aanhoudende melktekort kan er niet voldoende ijs gemaakt worden.

Imago

Om het imago van de zaak te beschermen, heeft de directie nu besloten de zaak tijdelijk te sluiten. “We zijn gesloten tijdens de feestdagen door een tekort aan melk”, zo liet de directie weten. 

In Venezuela is er de laatste tijd een tekort aan veel basisartikelen, zoals toiletpapier en autobanden. De economie van het land zit in het slop en de inflatie is hoog. Volgens president Nicolas Maduro voert de oppositie en de rijke elite een economische oorlog tegen zijn regering en zijn daardoor de problemen ontstaan.