Een man uit Florida is gearresteerd omdat hij samen met zijn vriend, die op de intensive care van een ziekenhuis aan de zuurstof lag, crack aan het roken was, waardoor er brand ontstond.

Dat meldt UPI.

De 54-jarige Lee Vern Cook ging op bezoek bij een vriend die op de intensive care van het North Okaloosa Medical Center, in de Amerikaanse staat Florida, lag. Hij nam een zak crack, een crackpijp en een pistool mee. Even later waren Cook en de man die hij bezocht samen crack aan het roken.

De patiënt droeg echter een zuurstofmasker. De vlam van de aansteker die de twee gebruikten om de crackpijp aan te steken, veroorzaakte, in combinatie met de zuurstof, al snel een brand. Het beddengoed, de kleding van de patiënt en het zuurstofmasker vatten vlam.

Brandwonden

De brand was snel geblust. De patiënt werd overgebracht naar de brandwondenafdeling en Cook, die brandwonden aan zijn handen had, werd gearresteerd.

Hij had, voordat de brandweer arriveerde, nog snel het pistool verstopt in de badkamer, maar biechtte dat later op tegen de politie. Hij zit nu vast in de Okaloosa County Jail.