NU.nl zet de meest opmerkelijke video's van de dag voor u op een rijtje.

Verslaggever raakt stoned

Midden-Oostencorrespondent van de BBC Quentin Sommerville wil een presentatietekstje opnemen vlak naast een brandende berg heroïne, opium en andere drugs. Leuk voor het plaatje, maar het blijkt toch niet zo'n goed idee. De rook van de verdovende middelen maakt hem namelijk zo stoned als een garnaal. Het voorval gebeurde al in 2010, maar de journalist zette het filmpje deze week online als kerstcadeautje voor zijn Twitter-volgers.

De mooiste dronebeelden van 2014

Als 2013 het jaar van de selfie was, dan stond 2014 in het teken van de drone. Het filmpje dat kijkers meenam op een zweefvlucht rond de Dom van Utrecht was slechts één van de vele video's die door vliegende camera's werden geschoten. Reden genoeg voor een compilatie van de mooiste beelden van de afgelopen twaalf maanden.

Wat doet een dakloze met 100 dollar?

Uit barmhartigheid geeft een jongen 100 dollar aan een zwerver. Althans, zo doet hij het voorkomen. In werkelijkheid is het een experiment om te kijken wat de dakloze man met het geld zal doen. Als zijn eerste bestemming de slijterij blijkt te zijn, lijken alle vooroordelen over bedelaars bevestigd te worden. Maar dan gebeurt er iets onverwachts.