Een Australische man heeft samen met zijn twee kleine zoontjes elf dagen weten te overleven in de wildernis. Steven Van Lonkhuyzen en zijn kinderen kregen autopech en werden pas na elf dagen gered.

Dat schrijft 9NEWS.com maandag.

De auto kwam zo'n 150 kilometer van de stad Roma in Queensland vast te zitten. Steven en zijn zoons Ethan (7) en Timothy (5) konden geen kant op en hielden zich in leven door regenwater te drinken. Ze hadden amper iets te eten en moesten het doen met beschimmeld brood.

"We sprongen voorzichtig om met ons water en praatten elkaar erdoorheen, ik heb me nooit echt zorgen gemaakt", vertelt Van Lonkhuyzen aan de nieuwssite. "Ik weet wel dat het voor de buitenwacht erg verontrustend was dat we spoorloos waren, maar wij wisten dat het goed zou komen."

Toch had het weinig gescheeld of het was heel anders afgelopen. Op een zeker moment hadden ze nog maar drie sneetjes brood over. Zondag werd het gezin dan eindelijk gevonden door Tom Wagner uit Taroom. "Ze waren blij om me te zien en om wat te kunnen eten", zegt de boer tegenover 9NEWS.com.