De 60-jarige Michael Baxter heeft 203 verschillende personages uit de tekenfilmserie The Simpsons op zijn rug laten tatoeëren en hoopt dat hij daarmee een record heeft gevestigd.

Dat schrijft de Australische krant Herald Sun.

Baxter, een gevangenisbewaker uit het Autralische Barwon, wil in het Guinness Book of Records komen en heeft daarom 203 personages uit de bekende tekenfilmserie The Simpsons op zijn rug laten tatoeëren. Daarmee heeft hij het record van de tatoeage met de meeste karakters uit één tekenfilmserie verbroken.

De grote collage werd door tatoeagekunstenaar Jade Baxter-Smith uit het Australische Bacchus Marsh op de rug van Baxter getatoeëerd. Naast de The Simpsons-tatoeage heeft Baxter ook tatoeëringen van onder meer Stewie uit de tekenfilmsrie Family Guy.  

Homer Simpson

Baxter heeft zijn record al gemeld bij Guinness, maar het is nog niet officieel. Eerder kwam Lee Weir uit Nieuw Zeeland in het Guinness Book of Record. Hij heeft 41 tatoeages van Homer Simpson, de hoofdpersoon uit The Simpsons.  

David Mirkin, de schrijver van de tekenfilmserie, is onder de indruk van de tatoeage van Baxter. "Wat een geweldig eerbetoon", zo schreef hij op Twitter. "Natuurlijk slepen we hem voor de rechter en nemen we zijn rug in beslag."