Het Duitse warenhuis Kaufhaus des Westens in Berlijn heeft wereldwijd woede veroorzaakt door zijn kerstman te ontslaan omdat hij te oud is.

De 72-jarige Peter Georgi, die al dertien jaar in het warenhuis voor kerstman speelt, werd vanwege zijn leeftijd aan de kant gezet.

Volgens het warenhuis, dat dagelijks meer dan 100.000 bezoekers heeft, werd de rol voor Georgi te zwaar en was hij toe aan een welverdiend pensioen. Daar dachten velen echter heel anders over.

Vanuit de hele wereld kwamen boze reacties op bijvoorbeeld de Facebookpagina van het Kaufhaus. ''U moet zich schamen'', aldus een vrouw uit Chicago. Een onlinepetitie om de kerstman terug te laten keren werd door duizend mensen ondertekend.

Video: De kerstman in het warenhuis

Plakbaard

Georgi, vooral populair omdat hij een echte witte baard heeft en geen plakversie, is verbaasd over de ''drukte'' die zijn ontslag ontketende maar hoeft zich over zijn toekomst als kerstman geen zorgen te maken.

Hij heeft al enkele nieuwe opdrachten en is onder andere te zien op een van de kerstmarkten van Berlijn en in een circus in Hamburg.