Heracles Almelo spreekt de berichten tegen dat het de jacht heeft geopend op de befaamde steenmarter die af en toe het veld betreedt tijdens wedstrijden van de eredivisieclub.

Er ontstond dinsdag verwarring door enkele quotes van steenmarterexpert Han Brinkcate die was uitgenodigd voor een uitzending van Heracles TV.

''Het is verboden om het dier op te sluiten, want dan gaat hij dood. Vergiftigen is ook verboden. Klemmen zetten vind ik sadistisch. Ik heb andere, geheime technieken om zo'n beest te vinden en te verjagen'', aldus Brinkcate, die de steenmarter al dertig jaar bestudeert.

De TV-zender van de club  had het idee geopperd om een aantal onderwerpen te maken rondom de steenmarter. Brinkcate gaat donderdag op uitnodiging van het eigen tv-kanaal van de club. Het beeld was ontstaan dat de club de man had ingehuurd om de steenmarter te verjagen.

Commotie

Woordvoerder Edwin van Lenthe ontkent dit ten stelligste en betreurt de commotie die is ontstaan. "De suggestie werd gewekt dat wij deze man inhuren om de marter te verjagen. Wij zijn echter niet op jacht naar het diertje. We weten dat het een beschermde diersoort is die je niet mag vangen of doden en respecteren dat uiteraard ook."

Van Lenthe zegt wel dat als Brinkcate met goede suggesties komt waardoor het dier vanuit zichzelf vertrekt dat zij als club daar naar gaan luisteren. "Maar alleen als het dier daar geen hinder van ondervindt. We respecteren de beschermde status van het beest.''