Niet de bruidssuite van een luxe hotel op Cuba, maar bezoekje aan een politiebureau op Bermuda. Zo startte de huwelijksreis van een 22-jarige Brit maandag.

De man kreeg dinsdag in de hoofdstad Hamilton 3000 dollar boete (ruim 2400 euro) van de rechter, omdat hij in het vliegtuig op weg naar Cuba dronken de bemanning, andere passagiers en zijn kersverse vrouw lastig viel. Hij misdroeg zich zo erg dat de piloot besloot om al op Bermuda te landen.

De man dronk uit een fles wodka, die hij had gekocht op het internationale vliegveld van Manchester, waar het toestel was opgestegen. Tijdens de vlucht kregen hij en zijn vrouw ruzie, waarna de vrouw ergens anders in het vliegtuig ging zitten.

Daarna bedreigde de man een bemanningslid. "Ik vermoord je en daarna iedereen aan boord'', riep hij. De man werd geboeid en naar de achterkant van het toestel gebracht. Onderweg spuugde hij naar passagiers, die met dekens moesten worden beschermd.

Opgewacht

Op het vliegveld van Hamilton op Bermuda werd de man opgewacht door politieagenten en naar het bureau gebracht. Of zijn huwelijk en vakantie meteen helemaal afgelopen zijn, is onduidelijk. Zijn vrouw is in elk geval wel alleen doorgereisd naar Cuba.

"Ik zou niet weten hoe ze me gaat vergeven'', zei de man in de rechtbank. De rechter legde hem 2.000 dollar boete op omdat hij dronken was aan boord van het toestel van Thomas Cook en 1.000 dollar voor zijn gedrag richting het cabinepersoneel. Als hij de boetes niet betaalt, moet hij op Bermuda vier maanden de cel in.