Een Chinees ziekenhuis biedt aankomende vaders de mogelijkheid om een bevalling te ervaren, nadat vrouwen bij het ziekenhuis hebben geklaagd over hun mannen. 

Dat meldt The Guardian vrijdag.

Volgens de Chinese vrouwen zouden hun mannen niet weten hoeveel pijn de vrouwen moeten doorstaan. Bovendien klaagden de vrouwen over de beperkte betrokkenheid en sympathie van hun man bij de bevalling.

Na de klachten van de vrouwen hierover besloot een ziekenhuis in de Chinese provincie Shangdong om een tweewekelijkse bijeenkomst op te zetten, waarbij mannen de pijn kunnen ervaren die komt kijken bij een bevalling.

Inmiddels hebben ruim honderd mannen zich opgegeven voor de bijeenkomst. De mannen worden aangesloten op een machine die via plakkers elektrische schokken naar de buik verstuurt.

Video: Mannen voelen bevallingspijn

Sterkte

Langzaam wordt de frequentie en de sterkte van de schokken opgevoerd, tot de vergelijkbare pijn die een vrouw voelt tijdens de bevalling. Het niveau van de echte pijn is volgens het ziekenhuis namelijk niet te evenaren.

Veel mannen haalden het niveau van de pijn die het meeste in de buurt komt van een bevalling niet en smeekten de dokteren om te stoppen. Een van de aanwezige mannen zei dat het tijdens de bevalling leek "alsof mijn hart en longen uiteengereten werden."

Azië

In China is het niet gebruikelijk dat mannen aanwezig zijn bij de bevalling. In sommige gevallen worden mannen door een ziekenhuis zelfs geweigerd om bij de geboorte van hun kind te zijn.

Het is niet voor het eerst dat mannen in Azië ervaren hoe het is om een kind te krijgen. Japanse wetenschappers ontwierpen in 2011 al een pak voor mannen, waarmee ze de lichamelijke veranderingen kunnen ervaren van een vrouw die zwanger is.