De gouverneur van de Amerikaanse staat Arkansas, Mike Beebe, zal het strafblad van zijn eigen zoon schrappen. De zoon, Kyle, werd in 2003 opgepakt met wiet op zak. Hij was van plan de wiet te verkopen. 

Kyle Beebe (34) kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar, geldboetes, en een strafblad. Zijn vader gaf meteen nadat het nieuws naar buiten kwam, nu meer dan tien jaar geleden, aan dat zijn zoon gestraft diende te worden. "Als hij de wet heeft gebroken, dan moet hij boeten. Hij moet behandeld worden zoals ieder ander."

Volgens de gouverneur is het nu tijd dat zijn zoon wordt vergeven, meldt het lokale KATV. "Ik zou hem al lang geleden hebben vergeven als hij daarom had gevraagd, maar hij heeft zijn tijd genomen om het te vragen. Hij schaamde zich. Hij schaamt zich nog steeds en, als ik eerlijk ben, schaamde ik mij ook, net als zijn moeder. Voor alle families die zoiets moeten meemaken, is het zwaar. Maar hopelijk leren de kinderen er iets van."

"Kinderen doen domme dingen en dat gold ook voor hem", stelt Beebe. Hij denkt dat zijn zoon inmiddels een stuk volwassener is geworden. 

Kyle schreef zijn vader een lange brief om te vragen om vergiffenis. "Ik leefde in een fantasiewereld, was jong en dom. Ik had het gevoel dat ik iets miste en probeerde het gevoel van leegte op te vullen door drugs te verkopen", schreef Kyle. 

"Ik vraag om een tweede kans, zodat ik een betere zoon kan zijn voor mijn ouders en kan bewijzen dat ik nu de persoon ben geworden die mijn ouders in gedachten hadden toen ze mij opvoedden."

Bekijk video: