In New York leven ongeveer twee miljoen ratten, blijkt uit een essay van een promovendus aan de Universiteit van Columbia, Jonathan Auerbach. 

Dat meldt Reuters. Het artikel werd gepubliceerd in Significance MagazineHet idee dat er evenveel ratten als inwoners van de stad zijn, acht miljoen, is gedateerd, aldus Auerbach. 

Het misverstand is waarschijnlijk ontstaan omdat de beesten bijna onzichtbaar zijn, maar toch op de achtergrond aanwezig. Men hoort ze bijvoorbeeld bij de metro, of in het vuilnis graven, maar ziet niet of dit daadwerkelijk ratten zijn.

Auerbach heeft in zijn essay ook aangegeven dat vervolgonderzoek naar de hoeveelheid ratten belangrijk is, aangezien de dieren ziektes verspreiden, branden aanwakkeren doordat ze op elektriciteitskabels bijten en soms ook mensen bijten.

Klachten

De promovendus heeft naar klachten over ratten gekeken die gepubliceerd worden door de gemeente New York. Sommige klachten bleken ongegrond, waardoor het aantal huizen dat aantoonbaar last heeft van ratten kon worden teruggebracht naar 40.500.

Als elk huis last heeft van een normale kolonie van vijftig ratten, zou dit betekenen dat er twee miljoen ratten leven in de stad.