In het Maharaja Yeshwantrao-ziekenhuis in de Centraal-Indiase stad Indore hebben verdelgers in slechts enkele dagen 4.400 ratten gevonden en gedood.

Dat schrijft My Sugar Daily donderdag.

Het ziekenhuis staat al langer bekend om de knaagdieren in het pand, maar pas nu blijkt hoeveel het er werkelijk zijn. Het gebouw zou minstens duizend rattenholen bevatten, die elk vier tot acht ratten kunnen huishouden.

Daarentegen telt het ziekenhuis 950 kamers en komen er dagelijks zo’n duizend bezoekers over de vloer. De hoeveelheid knaagdieren ligt dus hoger dan het aantal patiënten in het ziekenhuis.

Kikkererwten

De ratten worden met eten uit hun hol gelokt. Daarbij wordt afgewisseld tussen onder meer pinda’s, geroosterde kikkererwten en aardappelkoeken. "Als één dier uit een familie na het eten sterft, raken de andere ratten het voedsel niet meer aan", zegt Sanjay Karmakar, hoofd van het verdelgingsbedrijf dat de operatie uitvoert.

In het ziekenhuis zouden nog ongeveer tienduizend ratten aanwezig zijn. De verdelgers blijven dan ook nog bezig tot 4 december.

In 1994 voerde Karmakars bedrijf een soortgelijke actie uit voor het ziekenhuis, schrijft de nieuwssite. De rattenplaag zou te wijten zijn aan een slechte afvalverwerking.