Een Ierse lerares is afgewezen voor een baan in Zuid-Korea, omdat de werkgever niet te spreken was over de drankcultuur in Ierland.

Katie Mulrennan solliciteerde voor een functie als docent op een school in Seoul. Een bemiddelingsbureau vertelde haar uiteindelijk dat de onderwijsinstelling geen Ierse mensen aanneemt, vanwege hun drankgebruik.

"Het spijt me u te moeten informeren dat de school geen Ierse werknemers aanneemt, vanwege de drinkgewoonten van uw soort", zo staat te lezen in de e-mail.

De vrouw geeft al drie jaar Engelse les, eerder in Barcelona, Oxford en Abu Dhabi. Omdat Mulrennan reageerde op een advertentie van een bemiddelaar, is niet bekend om welk bedrijf het gaat.

Alleen maar lachen

Mulrennan kon in eerste instantie niet geloven dat de e-mail authentiek was, vertelt ze aan de BBC. "In eerste instantie kon ik alleen maar lachen om de mail. Maar daarna wilde ik een heel boze reactie terug mailen."

De lerares was überhaupt verbaasd dat ze een reactie kreeg. "Normaal gesproken reageren bedrijven helemaal niet als ze geen interesse in je hebben. Of ze zeggen dat ze een voorkeur hebben voor mensen uit Noord-Amerika, vanwege het Ierse accent."

De vrouw heeft inmiddels een baan gevonden. Ze zegt dat ze nog steeds van Zuid-Korea houdt.