De Amerikaanse koorddanser Nik Wallenda is in de Amerikaanse stad Chicago op zo'n 180 meter hoogte geblinddoekt en zonder beveiliging over een metalen kabel van de ene wolkenkrabber naar de andere gelopen.

Wallenda begon even na 3.00 uur Nederlandse tijd aan de overtocht van dertig meter. Hij was in één minuut en zeventien seconden aan de overkant.

Kort ervoor stak hij ook al over tussen twee gebouwen, maar daarbij had hij geen blinddoek om. Tijdens die oversteek van 138 meter overbrugde hij wel een hoogteverschil van zo'n 25 meter. De hoogste toren was ruim tweehonderd meter hoog. Bij beide overtochten was Wallenda niet gezekerd en was er geen vangnet.

Wallenda oogde ontspannen en praatte tijdens zijn acties rustig met zijn familie en begeleiders. Na zijn succesvolle pogingen, die live werden uitgezonden door Discovery Channel, zei Wallenda dat hij ''vol zelfvertrouwen'' over was gestoken.

Harde wind

Wallenda had bewust gekozen voor Chicago, de stad die bekendstaat om harde wind. Zijn overtocht kwam er niet door in gevaar, al gooide de wind wel wat roet in het eten. Wallenda had onderweg namelijk willen stoppen om met zijn mobiel een selfie te maken, maar besloot dat vanwege de wind niet te doen.

Vorig jaar stak Wallenda over een metalen kabel de Grand Canyon over.

Bekijk de stunt:
Bekijk de stunt: