Een dronken Rus besloot na een bezoek aan een café over een bevroren Siberische rivier naar huis te lopen. Hij kwam echter vast te zitten op een ijsschots, die vervolgens wegdreef.

Dat schrijft de Daily Mail.

De 38-jarige Cyril Aksyonov, uit Parabeliskii in het westen van Siberië, kreeg een lift van een vriend naar zijn favoriete café, aan de overkant van de rivier de Ob. Toen hij na het drinken van een grote hoeveelheid drank weer naar huis wilde, bleek zijn vriend al te zijn vertrokken.

Om thuis te komen moest Aksyonov over een brug, wat betekende dat hij vijftien kilometer door de kou moest lopen. Daarom besloot hij om over het ijs de rivier over te steken. Hij kwam echter vast te zitten op een ijsschots die de rivier afdreef. 

Terwijl de man wegdreef op zijn ijsschots werd hij echter gezien door omwonenden, die vervolgens alarm sloegen. De man zat inmiddels in een lastig parket omdat de ijsschotsen voortdurend tegen andere botsten, waardoor hij in het ijskoude water dreigde te vallen.

Reddingswerkers wisten hem uiteindelijk met een helikopter van de ijsschots te halen. De man raakte niet gewond en werd naar huis gebracht. Hij krijgt een boete.