Het zoeken naar video's van katten of het delen van berichten op sociale media, kan studenten in Amerika binnenkort een diploma opleveren.

​Dat schrijft The Telegraph woensdag.

De Universiteit van Pennsylvania in de Verenigde Staten biedt in 2015 een cursus "verspillen van tijd op het internet" aan. Het lesprogramma valt onder creatief schrijven en neemt drie uur per week in beslag.

Studenten hebben tijdens de lessen alleen een laptop en wifi-verbinding nodig. "Er wordt verwacht dat studenten drie uur naar hun scherm kijken om mee te praten in online discussies en op social media", staat in de beschrijving. De kandidaten moeten bovendien gemotiveerd zijn om eindeloos door te klikken op het internet.

Niet alles is echter zo gemakkelijk als het lijkt; het lezen van traditionele academische boeken is ook een onderdeel van de cursus. Deze boeken gaan echter wel over de geschiedenis van tijdverspilling.

Alles wat de studenten op het internet schrijven, zoals status updates, sms-berichten en de zoekgeschiedenis, moet worden ingeleverd bij Kenneth Goldsmith, hoogleraar aan de universiteit. Goldsmith werd eerder bekend met zijn poging om het gehele internet uit te printen op papier.