Een 13-jarige jongen uit het Britse Wardley is afgelopen maandag uit de klas gezet omdat zijn kapsel te kort zou zijn.

Dat schrijft Manchester Evening News woensdag.

In het weekend liet leerling Jack Littlewood de voor- en achterkant van zijn kapsel kort knippen. Zijn moeder, Amanda Brown, is boos. Volgens Brown heeft haar zoon dik haar en draagt hij het kort omdat het anders onhandelbaar wordt.

Maandag moest hij de hele dag 'in isolatie', wat inhoudt dat hij in een lokaal werd geplaatst met leerlingen die zich hadden misdragen. Het was de bedoeling dat zijn straf tot woensdag zou duren, maar omdat zijn haar volgens de schoolleiding op dinsdag 'acceptabel' zat, mocht hij weer de les in.

Schoolregels

De jongen zit pas sinds september op de desbetreffende school. Op zijn vorige school had hij nooit problemen met zijn kapsel, zegt Brown. De directie had er volgens de nieuwssite alleen het volgende over te zeggen: "De ouders zijn op de hoogte van de schoolregels vòòr de start van het schooljaar in september."

Brown heeft een brief aan het schoolbestuur geschreven, waarin ze haar ongenoegen uit. Daarin zegt ze onder meer dat ze de straf had kunnen begrijpen als Jack bijvoorbeeld een kaalgeschoren hoofd had gehad of zijn haar had laten kleuren.