Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Kremlin Moskou Rusland

517 ongelukken in Moskou door reclamebeeld met borsten

In Moskou heeft een reclamecampagne voor opschudding gezorgd. Er ontstonden gedurende een dag meer dan vijfhonderd ongelukken op de weg doordat bestuurders werden afgeleid door het beeld van blote borsten op rondrijdende trucks.

In totaal werd melding gemaakt van 517 ongevallen, in alle gevallen werden bestuurders afgeleid door het reclamebord.

De Russische politie stuurde daarop agenten de straat op om de reclametrucks van de weg te halen, zodat de expliciete afbeeldingen konden worden verwijderd.

Afgeleid

De 35-jarige Ildar Yuriev was één van de weggebruikers die betrokken werd bij een ongeluk. Aan Daily Mail vertelt hij: "Ik was onderweg naar een zakelijke afspraak en zag een vrachtwagen met een gigantische foto van borsten passeren. Daarna werd ik plotseling van achter aangereden. De bestuurder zei achteraf dat hij was afgeleid door de reclame."

De getroffen automobilisten krijgen alle schade vergoed. "We wilden graag aandacht vestigen op deze nieuwe vorm van reclame waarbij bedrijven hun boodschappen kunnen plaatsen op de zijkanten van trucks. We dachten dat dit een goed alternatief was voor reclame op openbaar vervoer", aldus een woordvoerder van Sarafan Advertising, het bedrijf achter de campagne.

Bekijk beelden:


Lees meer over:

Moskou

Aanbevolen artikelen